ДЖАМАЛА: ЯК МИ ВІДБУДОВУЄМО БУДИНКИ, В ЯКІ ПОТРАПИЛИ МІНИ, МИ МАЄМО ВІДБУДОВУВАТИ СЕБЕ

09.08.2023 20:57

Протягом 2022 року Джамала взяла участь у благодійних проєктах, на яких було зібрано близько 100 млн євро допомоги Україні. Саме тому вона отримала спецнагороду YUNA 2023 "Світова допомога". Наприкінці червня співачка зустрілася із директором з розвитку YUNA Ігорем Панасовим, щоб поговорити про благочинну діяльність, свій тур Північною Америкою та альбом кримськотатарських пісень QIRIM, що вийшов у травні 2023 року.

«Я приїжджаю до Нью-Йорку, зустрічаю там Сергія Кислицю і він розповідає, як важко відстоювати наші позиції в ООН, тому що нас вважають націоналістами.

Але ж ми точно не націоналісти. Тому що я, кримська татарка, можу співати в Україні мовою свого народу і виходити до людей з кримськотатарським прапором.

Ми маємо довести, що в нас реальне diversity. Ми боремося за свою мову і країну, але ми різні. І в тому кайф. При будь-якому етнічному походженні ми українці.

Ми маємо навести лад поміж нас. Ми маємо змінюватися вже. Як ми відбудовуємо будинки, в які потрапили міни, ми маємо відбудовувати себе.

Щоб мені більше не казали: «Джамала, ти така молодець, так багато робиш для України, хоча й кримська татарка». Хм…

Звідки з’являється це «хоча»? Воно з’являється, бо ми не працюємо з цим.

Я українка. Кримськотатарського походження. І я вірю в те, що коли переможемо, ми будемо найкращими людьми в світі».

Теги: Джамала, Музыка