БАСКЕТБОЛ: УКРАЇНА ЗІГРАЄ ПРОТИ ХОРВАТІЇ В ПІВФІНАЛІ ОЛІМПІЙСЬКОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ

18.08.2023 11:14

Сьогодні, 18 серпня, чоловіча збірна України з баскетболу зіграє матч 1/2 фіналу пре-кваліфікації Олімпійських ігор. В Стамбулі наша національна команда протистоятиме збірній Хорватії.

Наша команда посіла друге місце в групі, перемігши Болгарію та Ісландію та поступившись господарям турніру — Туреччині. Хорвати в своїй групі стали першими, пройшовши перший етап змагань без поразок, здолавши Бельгію, Швецію та Нідерланди.

Україна та Хорватія зустрічалися на Євробаскеті-2022, тоді в Мілані хорвати здобули перемогу з рахунком 90:85. Відзначимо, що на турнірі в Стамбулі у складі хорватської збірної зібралися майже всі лідери: Івіца Зубац, Маріо Хезонья, Даріо Шарич, Джейлен Сміт. Не прибув до команди лише Боян Богданович.

Збірна України 16 серпня отримала вихідній, а 17 числа провела тренування на майданчику Sinan Erdem Arena. У тренуванні взяли участь 10 гравців, які залишились в розпорядженні головного тренера збірної України Віталія Степановського. Напередодні гри прокоментував майбутню зустріч форвард В’ячеслав Бобров, який брав участь у минулорічному матчі чемпіонату Європи, де грав проти збірної Хорватії:

“Так, у Хорватії є такі явні лідери такі, як Шаріч, Зубац, Хезонья, Сміт — це гравці НБА та Євроліги. Але ми будемо грати в свою гру, не дозволятимемо їм отримувати вільні кидки, робити легкі передачі. Ми будемо боротися, важливо в цьому виграти підбирання, виграти протистояння під кільцем та не дозволяти їм спокійно заходити в нашу трисекундну. У нас одна єдина ціль — це перемога”.

В другому півфіналі зіграють Туреччина та Швеція. В основну кваліфікацію, яка пройде наступного літа, вийде одна команда, яка виграє турнір в Стамбулі.

Матч Хорватія — Україна покаже телеканал XSPORT. Початок гри — 17:00.

Теги: Спорт, Баскетбол